full screen background image


Recensies

Ga snel naar: Recensies | Distributeurs


Het eerste boek is door de auteur uitgereikt op 10 juni 2013 in het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg aan de heer Dr. J.A.M.M. Janssen, directeur van het museum. De heer Janssen noemde het een bijzonder boek dat een goede invulling is van een leemte wat betreft het onderwerp B-25. Het boek bevat veel nog niet eerder gepubliceerde informatie en foto’s.

In luchtvaartkringen is het boek goed ontvangen. Enkele citaten uit recensies.

De Modelbouwer:
“Als de B-25 tot je verbeelding spreekt is dit het meest complete naslagwerk, gewoon om van te genieten of tot in detail te bestuderen.”

Modelbouw Actueel:
“Dit boek is echt een aanrader voor de liefhebbers van historische vliegtuigen.”

Piloot en vliegtuig:
“In dit boek krijgt de lezer een uniek inkijkje in de fabricage van deze bommenwerper. Het is een uitstekend gedocumenteerd Engelstalig boek.”

Modelvliegsport:
“Het boek bevat een ruime collage van zwart-wit en kleurenfoto’s en geeft een schitterend Engelstalig overzicht over deze roemruchte periode.”

Spinner, Militaire Luchtvaart Museum:
“Het boek geeft een inkijk in wat er allemaal gebeurt en wat er voor nodig is om een productielijn op te zetten en in stand te houden. De auteur wordt gefeliciteerd met het feit dat hij een enorme hoeveelheid fotomateriaal heeft weten te verkrijgen, behalve de tekst zijn die al meer dan waard om het boek te bezitten.”

Avianet.eu:
“Het boek is in die zin uniek, dat niet het gebruik maar de productie centraal staat. Verder wordt ingegaan op het ontstaan van de North American fabrieken. Het neemt de lezer mee naar een tijd waarin de massaproductie van militair materieel een hoofdrol speelde in de toenmalige maatschappij.”

Belgian Aviation News:
“Er zijn al een heleboel goede boeken over dit geweldige vliegtuig. Dit is echt anders en uniek. Meestal is het verhaal van een vliegtuig een som van operaties, heldhaftige acties, en lijst met operaties, maar de mensen die deze vliegtuigen vervaardigden zijn helemaal vergeten. Dit boek staat zeker op mijn voorkeurslijst van luchtvaart boeken.”

Mark Aldrich, San Diego Air and Space Museum:
“Het boek ziet er geweldig uit! Fantastisch werk.”

Library of Congress:
“Men kan een goed beeld krijgen van hoe de fabriek opereerde en de werknemers daar werkten."

Robert Domandl, Argentina:
“Subliem! Zeer interessante reclame op het einde.”

DDA Classic Airlines:
“Veel en gedetailleerd beeldmateriaal met kundige teksten voeren de lezer door het productieproces. Ook de manier waarop het personeelsbeleid en de marketing werd gedaan komt uitgebreid aan bod. Daardoor is een fraai naslagwerk over de bekende medium bomber ontstaan!”

Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht:
“Het grondige onderzoek van de auteur heeft veel foto’s naar boven gebracht over het fabricageproces van de Mitchell in al haar facetten. Al met al een bijzonder mooi naslagwerk over deze beroemde bommenwerper en een voorwoord van James Kindelberger Graham, kleinzoon van James H. “Dutch” Kindelberger en destijds leading man van North American Aviation, maakt het boek compleet.”

Koninklijke Nederlandse Vereniging “Onze Luchtmacht”:
“De vele foto’s in de fabrieken geven een interessant beeld van de toenmalige productiewijze van vliegtuigen, foto’s die je normaal niet zo vaak tegenkomt. De foto’s zijn van uitstekende kwaliteit en vooral de kleurenfoto’s kunnen zich meten aan de hedendaagse fotokwaliteit.”

The Boeing Store:
“Het boek B-25 Factory Times is geweldig. Super!”

B-25History.org
“Gefeliciteerd, geweldig werk! Het is een vrij compleet boek zonder enige onjuiste informatie. Het behoort tot de betere referenties.”

Osprey Publishing, The Modelling News:
“Het is een zeer interessant boek voor iedereen die houdt van de B-25 of meer wil weten van het ontwerp en de productie van oorlogsvliegtuigen. De vele foto's en de lay-out geven het boek een nostalgische look. Het is duidelijk een boek gemaakt door iemand die absoluut is gefascineerd door het vliegtuig. Je kunt altijd het verschil zien tussen een boek dat is gemaakt voor winst of voor passie over het onderwerp. In dit geval, is het duidelijk de laatste.”Distributeurs

Het boek is te verkrijgen bij:

Aviation Megastore, Aalsmeerderbrug, NL
http://www.aviationmegastore.com/

Flash Aviation Shop, Eindhoven, NL
http://www.flash-aviation.nl/

Lanasta, Emmen, NL
http://www.lanasta.eu/

Milistoria, Interporto, Fontevivo (Parma), IT
http://www.milistoria.it/

Scandinavian Aeronautics Indefinite (S.A.I.), Hald, DK
http://www.av8.dk/

The Aviation Bookshop, Tunbridge Wells, UK
https://www.aviation-bookshop.com/

The Aviation & Military Book Centre, Coalville, UK
http://www.aviationbookcentre.com/

Amazon U.S.A.
http://www.amazon.com

Warbirds of Glory Museum, Brighton, Michigan, USA
https://www.warbirdsofglory.org/store.asp

en

http://www.amazon.co.uk/
http://www.amazon.de/
http://www.amazon.fr/
http://www.amazon.it/
http://www.amazon.co.jp/

Gesigneerde exemplaren zijn rechtstreeks te bestellen bij de auteur via mail: d.w.nijenhuis@concepts.nlOverhandiging van het eerste boek op 10 juni 2013 in het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg. Links de heer
Dr. J.A.M.M. Janssen, directeur van het museum en rechts auteur Wim Nijenhuis.