full screen background image


Mitchell Masterpieces

Mitchell Masterpieces Vol. 1

Een lijvig boek dat geheel is gewijd aan de B-25 Mitchell in dienst van de Amerikaanse strijdkrachten en de diverse beschilderingen van de verschillende eenheden. Het boek “Mitchell Masterpieces” beschrijft niet alleen de verschillende vormen van nose art, maar ook andere toegepaste beschilderingen. Een groot aantal toestellen van de meest voorkomende eenheden worden beschreven, zowel tijdens als na de Tweede Wereldoorlog. Achtergronden van beschilderingen worden beschreven evenals bezoeken van Hollywood sterren aan oorlogsfronten. Wat was de betekenis van mannenbladen en cartoons voor nose art? Wat betekende dit voor de bemanningen die streden onder soms primitieve omstandigheden en ver van huis? Een geïllustreerde geschiedenis van de gouden eeuw van vliegtuig nose art met vele meesterwerken. Maar ook de naoorlogse blank aluminium vliegtuigen met hun kentekens waren ware meesterwerken om te zien. Een prettig lees- en kijkboek gericht op de B-25 Mitchell met veel illustraties en achtergrondinformatie zoals nog niet eerder op deze wijze is gepubliceerd. Met een voorwoord geschreven door John C. Miller, zoon van Lt. Col. Kenneth E. Miller, piloot in de 42ste Bomb Group en een zeer getalenteerde nose art schilder. Hij maakte vele fraaie nose art beschilderingen op meerdere B-25's. Geheel Engelstalig. Een fraai geïllustreerd boekwerk dat ook vele interessante details bevat voor modelbouwers.

ISBN 978-90-8616-236-9 Softcover, 248 pagina’s, 900 illustraties € 29,95 excl. verzendkosten
Uitgeverij Lanasta, Emmen www.lanasta.eu

Mitchell Masterpieces Vol. 2

Zowel tijdens als na de Tweede Wereldoorlog hebben veel landen B-25's in hun militaire strijdkrachten gehad. In Volume 1 van “Mitchell Masterpieces” zijn de Amerikaanse B-25 eenheden gedocumenteerd. Dit deel 2 beschrijft de geschiedenis van de B-25 Mitchell in dienst van de strijdkrachten buiten de VS. Het is een nooit eerder gepubliceerd overzicht van de verschillende eenheden en verfschema's van de B-25's die in veel verschillende landen hebben gevlogen over de hele wereld. Tijdens de oorlog waren vooral het Verenigd Koninkrijk en de Sovjet-Unie de belangrijkste gebruikers van de B-25. Tijdens en na de oorlog werden relatief veel B-25's gebruikt door Nederland, Canada, China en Brazilië. Maar ook andere landen gebruikten de B-25 na de oorlog, al dan niet in militaire conflicten. De meeste landen begonnen toen pas de B-25 in hun luchtmacht te gebruiken. De strijdkrachten van sommige landen vlogen de B-25 tot het einde van de jaren '70 van de vorige eeuw. Een korte geschiedenis van de eenheden wordt gegeven, met name beperkt tot wat verband houdt met het gebruik van de B-25 bommenwerper. Het boek is rijk geïllustreerd. In dit Engelstalige boek wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Nederlandse B-25’s in dienst van de ML-KNIL en die van het No. 320 Squadron in de RAF.

ISBN 978-90-8616-237-6 Softcover, 248 pagina’s, 800 illustraties € 29,95 excl. verzendkosten
Uitgeverij Lanasta, Emmen www.lanasta.eu

De boekem zijn te verkrijgen bij de distributeurs genoemd in deze website onder Distributeurs. Gesigneerde exemplaren van de boeken zijn rechtstreeks te bestellen bij de auteur via mail: d.w.nijenhuis@concepts.nl

  • Preview
  • Een B-25 Mk. II van No. 180 Squadron RAF    Gewaagde nose art in de Pacific.


    “Pistol Packin’ Mama” werd vaak als voorbeeld gebruikt.


    Lt. Col. Kenneth E. Miller aan het werk. Het voorwoord is geschreven door zijn zoon John C. Miller.